Cum pot face condimente fără gluten?
Gătitul fără gluten poate fi copleșitor, dar condimentele sunt unul dintre aspectele mai ușor de stăpânit. Condimentele sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți aroma mesei tale fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la contaminarea încrucișată. Este important să citiți etichetele atunci când cumpărați condimente fără gluten și să vă asigurați că sunt certificate fără gluten dacă provin dintr-un pachet.
Atunci când creați condimente de casă, cel mai bine este să folosiți ingrediente care au fost certificate fără gluten și să evitați să folosiți ingrediente precum sosul de soia sau berea, deoarece acestea conțin adesea urme de gluten. De asemenea, puteți folosi diferite tipuri de oțet, ierburi, mirodenii și sucuri de citrice ca adaosuri aromate la mese.
Știind ce condimente poți consuma în siguranță într-o dietă fără gluten, te vei trezi că experimentezi diferite combinații culinare. Cu ingredientele potrivite, vei putea crea rețete unice de condimente, care sunt atât delicioase, cât și sigure pentru persoanele cu boală celiacă sau pentru cei care urmează un stil de viață fără gluten.