Ce condimente sunt fără gluten?
Există o varietate de condimente fără gluten disponibile, așa că veți avea o mulțime de opțiuni când vine vorba de combinații de arome. Unele condimente populare care sunt fără gluten includ chimen, coriandru, cardamom, turmeric, ghimbir, pudră de usturoi, pudră de chili, scorțișoară, nucșoară și ienibahar.
Puteți găsi, de asemenea, amestecuri de specialitate, cum ar fi condimente italiene sau mexicane, care nu conțin gluten. Când cumpărați condimente, asigurați-vă că verificați eticheta pentru a vă asigura că sunt certificate fără gluten. În plus, dacă sunteți în căutarea unei arome mai naturale în gătit, încercați să adăugați ierburi precum busuioc, oregano și pătrunjel. Posibilitățile sunt nesfârșite!
Cum se păstrează condimentele fără gluten
Când depozitați condimentele fără gluten, este important să vă asigurați că rămân proaspete și puternice. Umiditatea și aerul pot face ca aromele să se disipeze în timp, așa că cel mai bine este să le păstrați în recipiente etanșe. Borcanele de sticlă cu sigiliu din cauciuc sunt ideale pentru a păstra condimentele proaspete și pentru a le păstra aromele.
De asemenea, este o idee bună să le țineți departe de sursele directe de lumină, cum ar fi ferestrele sau dulapurile de bucătărie lângă aragaz. Pentru a le pastra si mai mult aromele si aromele, le puteti pastra chiar si in frigider sau congelator! Cu metode adecvate de depozitare, condimentele tale fără gluten vor rămâne proaspete până la șase luni.